Betekeniseconomie

Wat is de rol van het advies in de betekeniseconomie? Het verschil zit em in hoe je als mens bijdraagt. Laat je inspireren met een nieuwe perspectief op het beroep van financieel adviseur.

De wereld verandert en zo ook de (verwachtingen over de) financieel adviseur. Veel adviseurs worstelen daarmee en staan voor grote keuzen. Investeren of verkopen? Verbreden of specialiseren? Keurmerk behouden of opzeggen? Wil een klant nog wel betalen voor het traditionele advies? Oude antwoorden voldoen niet meer. Maar wat dan wel?

Silvia schreef hier een artikel over in opdracht van de Beursbengel. Veel adviseurs voelen zich niet meer thuis in het huidige systeem. Een systeem waarin geluk gebaseerd is op economisch resultaat en steeds minder op de mens. In de evolutie van een kenniseconomie naar de betekeniseconomie gaan we massaal op zoek naar de zin van het leven. En naar hoe we weer als mens kunnen bijdragen.

Voor de advieswereld betekent dit een heel andere beleving.  Van buiten naar binnen en van binnen naar buiten. Nieuwsgierig naar die beleving? Lees verder in het artikel over Adviesberoep in de betekeniseconomie. Veel leesplezier !