Dat bepaal ik lekker zelf

De laatste bijdrage over zorgplicht van mijn hand. En dan ga ik het anders doen…!

Nooit verwacht dat ik nu een laatste bijdrage lever voor het vakblad Beursbengel. Al 15 jaar lang schrijf ik over zorgplicht. Deze keer leg ik in het artikel Kunt u de zorgplicht even in een checklist vastleggen uit waarom we ik die ene checklist niet kan leveren.

Dit is het laatste artikel over zorgplicht. Waarom? Met corona kom ik tot stilstand en tot inkeer. Het geeft mij het diepe inzicht dat het uitleggen van de regels niet voldoende is om een betere wereld te creëren. Ik ben radicaler gezind. Ik wil meer. Ik weet meer. Ik kan meer. Alsof de regels ons beter gaan maken.

De werkelijke creatiekracht zit van binnen. Met iedere gedachte, iedere uitspraak, ieder gevoel bouw je een mooie wereld of breek je alles af. Als je de weg van binnen gaat is het van buiten al gauw uiterlijke schijn. En dat wat je binnen creëert, daar heeft de overheid of andere uiterlijke instanties geen zeggenschap over.

Dus vanaf nu geen zorgplicht meer voor mij. Ik ga zorgen vanuit mijn hart. Waar het me brengt? Dat weet ik (nog) niet. Voor het eerst gun ik het mij om het even niet te weten. Vol vertrouwen dat het zich ontvouwt. Geen regels en verplichtingen meer in ieder geval. Hoe ik verander bepaal ik lekker zelf’!