De vrouw op zijn plek

De vrouwelijke energie mag weer zichtbaar worden. Dat is aan alles voelbaar. Maar wat is dat dan, wat hebben wij te geven. Waar is onze plek. Wij zijn wij werkelijk? Wat hebben wij te bieden. Het zijn existentiële vragen die ons nu bezig houden.

Mooi hoe zich dat in mijn eigen leven openbaart. Tot mijn veertigste heb ik hard meegewerkt en vooral mijn mannelijke energie ingezet. Het heeft me veel gebracht; vooruitgang, een sterke geest, een groeiend eigen bedrijf, zichtbaar, sterk en stabiel en met een uitstekend imago van een analytisch en professioneel persoon. Helemaal passend in de (masculiene) wereld. Ik dacht dat ik succesvol was.

En toch, knaagde er zo een gevoel aan me. Hoe echt is dit? Is dit werkelijk wat ik wil? Ben ik wel echt op mijn plek? En ik ging onderzoeken. Ik verbrak mijn relatie, ik veranderde van werk maar echt veel veranderde er niet in mijn gevoelsleven. Er kwam een tegenstroom op gang die ik toen nog niet kon duiden. Het waren fluisteringen van mijn ziel, maar ik begreep ze niet.

Toen ik zwanger raakte deed ik er nog even een schepje bovenop. Moeder worden leek me fantastisch en easy, ik kon dat wel. Maar wat ik over het hoofd zag was een lichamelijke en emotionele verandering. Leven in je buik. Emotionele wisselingen. En omdat ik niet goed mee bewoog op wat mijn lichaam vroeg, raakte ik verstopt en oververmoeid.

En in deze burn-out ben ik onder ogen gaan zien dat ik mijn vrouwelijke kant niet zag, geen leven gaf, niet erkende. Ik dacht dat het mijn ouders, man en omgeving waren die mijn gevoelens niet serieus namen. Maar het was mijn eigen ik die de krachtige vrouwelijke waarden in mij niet erkende. Een lastig en taai proces met veel verdriet.

Vanaf 2012 ben ik aan de slag gegaan, en uiteindelijk herboren. Aan de hand van dromen ontvouwt het leven zich opnieuw voor mij. En stap voor stap kom ik in een dieper bewustzijn. Innerlijk weten en voelen. De kracht en magie van mijn lichaam. Energetisch verbinden. Het doorleven van emoties en de transformerende kracht ervan. En pfff de power van de vrouwelijke oer-energie! Fantastisch!

Mijn leven veranderde, meditatie en yoga werden mijn dagelijkse bezigheid. Planning laat ik losser, vertrouw op wat me toekomt. Geld is niet mijn uitgangspunt. Ik wil een goed mens zijn en een voorbeeld voor anderen. Impact gaat niet meer via de weg van groots, zichtbaar en veel maar diep en intens. Zij is de weg kwijt: ik hoor het ze zeggen en denken. Maar integendeel, ik heb de weg van mijn ware leven juist gevonden.

En in deze reis zie en voel ik dat vele vrouwelijke energieën aantrekken als een magneet. Samen in verbondenheid. Nee, geen hobby of huil-club maar krachtige ondernemende vrouwen die zich graag verbinden. Die samen een nieuwe wereld, een nieuwe financiële sector, willen scheppen. Met een krachtig brein om onze intuïtieve gevoelens waar te maken. Ik wil ze ontmoeten, van ze leren, met ze verbinden. Opdat wij onze vrouw zijn bekrachtigen. Op zoek naar een krachtige plek voor ons. We maken de sector weer heel.

Vanuit deze intentie is het vrouwennetwerk van 16 mei geboren in de schoot van het New Financial Forum. Met een eerste bijeenkomst op 16 mei in Amelishof een paradijselijk stukje aarde in de buurt van Utrecht. En ja, de invulling van de dag is niet traditioneel en er zijn zeker geen paneldiscussies. Het is een vrouwelijke middag die aansluit bij de vrouwelijke energie. Met ingrediënten als samen vertellen en delen, op een mooie plek waar we ons goed en thuis voelen, creatief aan de slag met beelden en oefeningen en een energie bij die ons influistert…. Let it beeeeeeeee

Stap je mee in? https://www.newfinancialforum.nl/events/let-it-bee