Duurzaamheid

We moeten oppassen dat duurzaamheid geen uitgesleten begrip wordt. Het is nodig voor moeder aarde. En voor de financieel adviseur wordt het zeker weten (verplicht) onderdeel van advies.

In opdracht van de Beursbengel schreef ik een artikel over duurzaamheid. Enkele invalshoeken hoe het de financieel adviseur raakt. Om je bewust te maken dat het een belangrijk onderwerp is voor het adviesvak.

In het artikel blik ik vooruit in de beleggingsmarkt. Daar wordt het nu al verplicht onderdeel voor financieel advies. Niet alleen maar kennis en risicobereidheid toetsen in een klantprofiel maar ook de wensen op gebied van duurzaamheid. Met een verplichte adviesmotivatie. Deze verplichting gaan de beleidsmakers vast ook kopiëren naar de verzekering-en hypothekenmarkt.

Een ver van je bed show? Nee integendeel. De verplichting is er nog niet maar verzekeraars doen nu al een beroep op je bij de schadelast-beheersing door de klimaatveranderingen. En de Erkend Financieel Adviseur maakt de financiering van de verduurzaming van de woning, a.g.v. het klimaatakkoord, onderdeel van het hypotheekadvies.

En dat is dan wat buitenaf naar je toekomt, maar hoe sta je er eigenlijk zelf in? Wat betekent duurzaamheid voor jezelf? Wil jij niet ook gewoon wat beter voor de natuur zorgen? Zodat het leefbaar blijft voor ons.

Artikel duurzaamheid adviseur