Opleiding brengt nieuw bewustzijn

De opleiding ‘Compliance voor de financieel adviseur’ die Silvia Janssen ontwikkelde met NIBE-SVV is van start. De eerste training die compliance helemaal beziet vanuit de business.

“Compliance afdelingen controleren de regels en denken niet mee vanuit de business. Ze zeggen altijd nee. En dus werken het verlammend op de werkvloer en houdt het innovatie tegen,” aldus een veelgehoorde opvatting tijdens de eerste trainingsdag over compliance.

Gevolg? Regels en normen beklijven niet. En compliance wordt op afstand gezet. ‘Compliance, dat doen ze op de afdeling compliance.’  En dat is een slechte ontwikkeling voor het verandervermogen van de financiële sector. Juist op de werkvloer wil je dat ze bijdragen om ‘het goede te doen voor de klant’.

Dat kan anders, dacht Silvia Janssen van Onkar Compliance. ‘Compliance mag weer een verantwoordelijkheid zijn van iedere werknemer in de financiële dienstverlening.’ En samen met NIBE-SVV ontwikkelde zij een compliance-opleiding voor alle werknemers in de financiële dienstverlening.

In september is de eerste trainingsdag van start gegaan. En… de eerste ervaringen zijn bemoedigend”

“Compliance is geen moeten maar mogen. Het is evolutionair. Het heeft te maken met gedrag.”  

“Ik was zoekende, maar heb nu een raamwerk hoe ik compliance in de organisatie kan brengen.”

“De praktische tips helpen mij concreet om compliance werkbaar te krijgen.”

“Het is mij heel duidelijk geworden dat je onderdeel moet zijn van de business als je iets wil bereiken in compliance.”

“Compliance is ook leuk; je faciliteert en brengt mensen op een hoger plan.”

Met de training ‘Compliance voor de financieel adviseur’ draagt Onkar Compliance bij aan een breder bewustzijn. Gericht op werken vanuit het hart in plaats vanuit een wetboek! “Het is mijn missie om compliance weer werkbaar te maken. Niet omdat het moet, maar omdat het beter is voor de werknemer, de klant, het bedrijf en de samenleving,” aldus Silvia Janssen.

Informatie over de opleiding