Publicaties

Of het nu om verandering gaat, kundalini yoga of bewustzijn. Silvia Janssen schrijft hierover en brengt levensvraagstukken in een nieuw bewustzijn.

Blijf op de hoogte

Silvia schrijft

11 februari 2020

In 2020 verzorg ik samen met Dik van Velzen de rubriek ‘Zorgplicht belicht’. Eerder schreven we ook het boek ‘Zorgplicht loont’.

Thuiskomen

11 februari 2020

Een interview over thuiskomen in mijn werk. De verandering naar zelfstandig ondernemerschap waar intuïtie en gevoel weer kunnen stromen.

Met compliance veranderen

19 december 2019

De compliance functie mag wel wat meer aandacht krijgen in advieskantoren. Maar dat is nog niet zo makkelijk. Ik deel graag mijn inzichten over hoe je dat kunt aanpakken.

Verlicht in de financiële sector

17 december 2019

In 2019 heb ik voor de rubriek Licht van het New Financial Forum geschreven. Omdat ik zelf op zoek ben naar licht om het te voelen en te delen. Het levert zoveel moois op als je sectorgenoten bevraagt op zijn/haar spiritualiteit, innerlijke reis en licht! #dankbaar

Webinar over zorgplicht

6 december 2019

Kijk hier het webinar ‘Vernieuwing zorgplicht’ van 25 november, waar ik als gastvrouw en docent een nieuwe kijk op zorgplicht gaf.

Systeem verantwoordelijkheid

21 oktober 2019

Als financieel adviseur heb je een verantwoordelijkheid om het systeem te beschermen tegen witwassen en terrorismefinanciering. Werk je volgens de eisen van de Wwft?

Opleiding brengt nieuw bewustzijn

26 september 2019

De opleiding ‘Compliance voor de financieel adviseur’ die Silvia Janssen ontwikkelde met NIBE-SVV is van start. De eerste training die compliance helemaal beziet vanuit de business.

Gratis whitepaper compliance

13 juni 2019

Mijn missie? Bijdragen aan de transformatie van het financiële systeem en de mensen binnen het systeem. Daarom ben ik blij om het whitepaper compliance met jou te delen. Hulp aan de financieel adviseur bij veranderingen vanuit de wet.

Duurzaamheid

12 juni 2019

We moeten oppassen dat duurzaamheid geen uitgesleten begrip wordt. Het is nodig voor moeder aarde. En voor de financieel adviseur wordt het zeker weten (verplicht) onderdeel van advies.

De zorgplicht ligt bij jou

10 mei 2019

Moet je klanten informeren over een geldbesparing? Over moeten of willen. Voor mij is de invulling van de zorgplicht geen exacte wetenschap maar mensenwerk. Omarm je eigen zorgplicht

De vrouw op zijn plek

1 mei 2019

De vrouwelijke energie mag weer zichtbaar worden. Dat is aan alles voelbaar. Maar wat is dat dan, wat hebben wij te geven. Waar is onze plek. Wij zijn wij werkelijk? Wat hebben wij te bieden. Het zijn existentiële vragen die ons nu bezig houden.

Betekeniseconomie

8 maart 2019

Wat is de rol van het advies in de betekeniseconomie? Het verschil zit em in hoe je als mens bijdraagt. Laat je inspireren met een nieuwe perspectief op het beroep van financieel adviseur.

Uitnodiging let it beeee

1 maart 2019

De stem van ondernemende vrouwen in de financiële sector. Samen in de vrouwelijke kracht staan. Verwen je ziel en verbind je met wat we in de natuur mogen leren. Kom bijeen op 16 mei: let it beeeeee…

Bewust ondernemen

16 februari 2019

Het programma ‘bewust ondernemen’ is van start. Speciaal ontwikkeld voor het vrouwennetwerk in Renkum e.o.  Samen in dialoog, verbinden en doen.

Koninklijk communiceren

18 december 2018

Communicatie vanuit liefde is niet zo makkelijk als het klinkt: het vergt gevoel, wilskracht en moed. Aldus de conclusie van mijn werksessie op VVP Communicatiedag van november 2018.

Maak van nazorg liefde

10 december 2018

Het wordt tijd dat de markt wat meer liefde brengt in plaats van discussie over regels en nazorg. In VVP houdt Silvia de lezers de keuze voor: angst & regels of vrijheid & liefde? Een andere kijk op zaken doen.

Zorgplichten robo-advies

5 november 2018

In de financiële dienstverlening is robo-advies trending. Het is een van de veelbesproken fintech-toepassingen. Maar de zorgplicht is onduidelijk. 

Uitdijende zorgplicht MKB

7 september 2018

De zorgplicht wordt door financieel dienstverleners al sinds het ontstaan van verzekeren gevoeld. Maar in deze tijd is de zorgplicht door de overheid vastgelegd in afdwingbare regels. Reguleren betekent ook dat er keuzes moeten worden gemaakt. Wat verplicht je en wat niet?

Advies bewaarplicht Avg

1 mei 2018

Silvia geeft in de Beursbengel advies over de bewaarplicht van gegevens. De regels van de Avg staan op gespannen voet met de zorgplicht. Samen met de Vereende geeft zij praktische uitleg.